Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eragon

 2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta versengenek a világ könyvkiadói, és már készül a filmváltozata is, mégpedig részben Magyarországon, jövő nyárra ígérik a bemutatót. Miről szól a regény? Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükör simára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól.

Christopher Paolini - Eragon

KiadóEURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT. 

Szállítás: Igényelhető
Oldalak száma: 528 
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Formátum: A 5 210 X 148
Súly: 890 gr
ISBN: 9789630783040
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2009
Fordító: Bihari György
Árukód: 2164889 / 1037707

Író:

Christopher Paolini   Christopher Paolini, a tudományos-fantasztikus és fantasykönyvek szerelmese nem járt iskolába, szülei oktatták odahaza, a Montana állambeli Paradise Valleyben, a Yellowstone folyó partján. 
    Tizenöt éves korában eltökélte, hogy ír egy olyan könyvet, amelyet szívesen olvasna maga is. Szüleinek van egy kis könyvkiadójuk, itt jelent meg a tervezett trilógia első kötete 2002-ben, de a következő évben már az egyik legnagyobb amerikai kiadó, a Knopf adta ki, akkora sikerrel, hogy a bestsellerlistán tartósan megelőzött hármat a Herry Potter-sorozat négy kötetéből. "Le a kalappal az ifjú mester, Paolini előtt!" - lelkesedett Anne McCaffrey, az "ifjú mester" egyik mintaképe, Pern sárkánylovasai sorozat szerzője. Lenyűgöző indulás egy minden bizonnyal nagyra hivatott írói karriernek" - így a Booklist magazin. Azóta elkészült a harmadik kötet is.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.